dilluns, 28 d’abril del 2014

Jornada de portes obertes 2014 al taller de ciències “Exploradors i Inventores” a l'IE Costa i Llobera.


El passat dimarts 22 d'abril, just tornant de les vacances de Setmana Santa, vam presentar un recull d'alguns dels experiments treballats durant el taller de ciències a l'IE Costa Llobera, dissenyats per la Mandarina de Newton. Els nens/es han deixat els seus treballs per exposar i han fet els cartells per a decorar el laboratori i posar títol als experiments. S'ho han treballat molt!

Vam separar els experiments segons els diferents cicles, fent una exposició per a cada un d'ells amb els experiments de les temàtiques treballades:

- A la taula del cicle inicial, on hem treballat els sentits i la vida, es mostraven recipients amb algunes olors, un telèfon, unes ulleres 3D i diverses cromatografies d'espinacs.

- Per al cicle mitjà, dintre del tema de la Terra (gasos, líquids i terra) vam exposar els gràfics amb les dades mesurades de l'estació meteorològica, un pluviòmetre i una explicació de com fer un baròmetre, una cambra de buit i un experiment per veure la relació entre el volum dels líquids i la seva forma segons el recipient que els conté.

- A la taula de a cicle superior, on hem experimentat amb conceptes d'energia i electromagnetisme, hi havia elements per fabricar un motor elèctric homopolar, un ordinador amb que oferia la possibilitat de fer un programa en Scratch, una mosta d’epiteli de ceba i un cigró germinat.

Podeu veure un recull de fotos de la jornada al següent link de la pàgina Sharing Knowledge de facebook, gestionada per la Mandarina de Newton.

A continuació presentem un vídeo amb un experiment en directe treballat amb cada cicle.




Gaudiu la ciència!