Aquest és el nom del projecte engegat
per l'Agenda 21 escolar de Barcelona, en el que els alumnes de cicle
superior de l'Escola Costa i Llobera (conjuntament amb altres
escoles) estan participant des del mes de gener fins al mes de maig
del 2014. El projecte s'enmarca en l'Any Europeu contra el
malbaratament dels aliments, i vol estudiar durant una setmana de
cada mes, el grau de malbaratament de diferents aliments:
- Pa al gener.
- Iogurt al febrer.
- Carn al març.
- Peix al mes d'abril.
- Patata al mes de maig.
Els alumnes de 5è i 6è que estan fent
el taller de ciències són els voluntaris que duen a terme aquest
projecte al menjador de l'escola. A l'estona de taller, reflexionem
sobre maneres de no llençar menjar i sobre la
procedència del que mengem i altres mesures de sostenibilitat en el
dia a dia, i a l'estona de dinar pesen amb una bàscula la diferència entre el menjar
que s'han agafat i el menjar sobrant (per a l'aliment seleccionat
aquell mes: carn, peix, pa...) amb l'ajuda dels treballadors del
menjador.
Aquí teniu els resultats del
malbaratament del iogurt mesurat al mes de febrer, amb el qual s'han
pogut extreure dades tan interessants com la petjada ecològica. Per
als que no estigueu familiaritzats amb aquest terme, el que ens
permet veure la nostra petjada ecològica és la mesura de la
quantitat de recursos que necessitem del planeta en relació als que
en consumim. L'ideal seria que no podem consumir més del que el
planeta ens ofereix. Per a calcular la nostra petjada ecològica,
l'xtec ofereix un aplicació molt bona: Càlcul de petjada ecològica.