dimecres, 23 de gener del 2013

Taller de lectura. Cicle Mitjà i Superior



Al taller de lectura hem fet activitats que ens permeten treballar diferents aspectes de les narracions, i més concretament, del conte.

Per treballar la descripció, hem entrat a les imatges del google per parelles. Cada parella podia triar una paraula com ara “desert”, “platja”, “muntanya”, etc. L'activitat consisteix en què cada membre de la parella descriu una de les imatges del google de les dues primeres fileres. Una vegada cada membre de la parella té la seva descripció feta, tots dos s'intercanvien la descripció i han d'intentar endevinar quina ha estat la imatge escollida pel seu company.












Per tenir clar els conceptes de presentació, nus i desenllaç hem ordenat diferents contes per grups. Els contes estaven retallats per frases, de manera que per trobar l'ordre correcte, s'ha d'anar descobrint l'estructura interna del conte.




Per aguditzar l'enginy, tots els nens i nenes han llegit una endevinalla als companys. Qui llegia l'endevinalla coneixia la resposta, de manera que si els seus companys no l'endevinaven, anava donant pistes fins que algú l'endevinés.