dimarts, 22 de gener del 2013

Taller de lectura. Cicle Inicial



Al taller de biblioteca hem improvisat contes a través de titelles. En grups de quatre, els nens i nenes han agafat un titella cadascú i han desenvolupat un personatge. Durant els deu minuts que durava cada representació, cada personatge havia d'anar trobant el seu lloc, de manera que el conjunt quedés harmoniós.  



Una altra activitat que realitzem al taller és explicar contes a la PDI, de manera que es projecten les imatges al canó digital, i així tots els nens i nenes poden veure amb facilitat la riquesa de les imatges, fent possible que entre tots les comentem. A partir de les imatges treballem la descripció, ja que els nens i nenes han d'anar explicant on es troben diferents objectes i personatges sense aixecar-se ni assenyalar-los amb el dit.

A més de l'Inspector Sito, que és un detectiu que ha de resoldre algun cas, hem explicat contes que parlen sobre l'adopció, la separació dels pares, etc. Després d'explicar el conte, reflexionem tots plegats sobre aquell tema.



A la biblioteca hi ha penjats alguns cartells que fomenten la lectura, i des del taller hem re-interpretat aquests cartells, de manera que cada nen ha plasmat la seva manera de fomentar la lectura, escrivint també alguna frase.







El conte “Tonino l'invisible” tracta sobre un nen que es torna invisible, i quan s'hi torna, en Tonino apareix només com una línia de punts. Quan es torna invisible, en Tonino comença a fer tot allò que li venia de gust sense que els altres se n'adonessin, de manera que els nens i nenes han dibuixat alguna activitat que els hi agradaria estar fent si fossin invisibles, i s'han dibuixat a ells mateixos amb la línia de punts, com en Tonino.







Com a petit moment d'esbarjo, els nens i nenes s'endinsen en el món d'en Wally, i busquem tots plegats on és en Wally al canó digital!